REKLAMIRAJTE SE NA NAJPOSEĆENIJEM SAJTU NAJPOZNATIJIH SRPSKIH TRAVARA. POZOVITE 064/474 13 69


Travar: Božidar Arsić

Božidar Arsić
PETROVAC I PROPOLIS POBEĐUJU EPILEPSIJU

Smelo tvrdim da je procenat izlecenja od epilepsije preko 80 % uspesno.Ako ja ne mogu mojim biljnim preparatima da pomognem daj boze da neko drugi to ucini.
Po staroj, porodičnoj recepturi, travar Božidar iz Leskovca spravlja delotvorne biljne koktele za lečenje epilepsije u čiji sastav ulazi biljka petrovac i još sedam trava.
Travar, pčelar i inženjer poljoprivrede Božidar Arsić iz Leskovca, nasledio je porodičnu tradiciju staru jedan vek i već četrnaest godina veoma uspešno leči obolele od epilepsije. Uputstvo za sakupljanje i sušenje travki otac mu je otkrio tek kada je rešio da se povuče iz fitoterapije, a u potazi za tajnim komponentama, Božidar odlazi isključivo u nezagađene delove Radan planine, koja je po njegovom mišljenju najbogatije nalazište lekovitih travki u Srbiji.

detaljnije »

Travar: Radivoje Atanacković

Radivoje Atanacković
MELEMOM IZLEČIO GANGRENU STOPALA
Može neko sto godina da bude pčelar a da ne sazna sve o lekovitosti meda i pčelinjih proizvoda. Sa druge strane, u njihovu blagotvornost uverio sam se mnogo puta iako se pčelarstvom bavim tek 12 godina.
Ovako govori Radivoje Atanacković, pčelar, apiterapeut iz Slanaca, koji sa suprugom Nadom brine o više od 40 košnica smeštenih nekoliko kilometara od porodične kuće, u idiličnom voćnjaku okruženom tepihom livadskog cveća, daleko od puta, a blizu bagremove šume.

detaljnije »

Travar: Dejan Milovanović

Dejan Milovanović
DUGA PORODIČNA TRADICIJA U SPRAVLJANJU MELEMA

Kao što je i obećao majci svojim zavetom, Dobrica (na slici) je svoje znanje i iskustvo u vezi sa melemima preneo svom starijem sinu Dejanu. Poštujući očev zavet, Dejan Milovanović, iz Velike Plane, nastavio je dugu porodičnu tradiciju u spravljanju melema i pomaganjem svima kojima melem može pomoći.
Najbolje rezultate postigao je u lečenju živih rana, gangrene i hemoroida do treće grupe. Takođe pravi meleme i za lečenje dekubitusa, edema, čireva, opekotina, ulceroznih kolitisa i ima uspeha kod polipa na debelom crevu.
Dejan poznaje tajnu spravljanja melema sa veoma širokim spektrom dejstva. Smatra da je veoma važno verovati u moć biljka, pošto je priroda dala sve bolesti ali i lekove za te bolesti..   

detaljnije »

Travar: Miljko Biočanin

Miljko Biočanin
Kraljevacki prirodnjaci, profesor Miljko Biocanin i njegova supruga Dragica, više decenija proucavaju i primenjuju lekovite biljke sa Stolova, Javora, Golije, Mucnja i Goca 
Tinktura od omana: sedimentacija se normalizuje, herpes zoster nestaje
Svoja saznanja pretacu u originalne mešavine cajeva i tinktura, efikasnih za regulisanje pre svega - metabolizma, jacanje imuniteta i zaštitu od infekcija

Dragica i Miljko Biocanin iz Ribnice kod Kraljeva, prirodnjaci - istraživaci bilja i fitoterapeuti, decenijama su posveceni lekovitim svojstvima darova prirode koje nude planine Javor, Stolovi, Golija, Mucanj i Goc. Svake godine odlaze na godišnji odmor na neku od tih planina, sakupljaju lekovite trave i šumsko voce, dajuci primer ostalima kako treba živeti u skladu sa prirodom i postizati dobro zdravlje.

detaljnije »

Travar: Milan Anđelković

Milan Anđelković
Dugogodišnje iskustvo Milana Anđelkovića, travara iz Mataruške Banje nas uverava:
U našim travama je mudrost lečenja naših predaka. Da profesija bliska hobiju može da opredeli budućeg travara najbolje govori primer Milana Anđelkovića, iz Mataruške Banje. Radeći na poslovima šumarskog tehničara imao je vremena i prilike da se dobro upozna sa bogatom riznicom lekovitog bilja naših krajeva. Uz pomoć meštana travara i biljobera znatiželja je ubrzo prerasla u opsesiju magičnim biljem i njegovim uticajem na ljudsko zdravlje, a uz pomoć literature znanje se akumuliralo i pretočilo u druženje i služenje ljudima u nevolji.

detaljnije »

Travar: dr Ljubinka Stojković

dr Ljubinka Stojković
Bez apoteka i savremenih dostignuća moderne medicine, narod je 
uspevao da se leči i izleči - prvo je što pacijentima kaže dr Ljubinka Stojković, profesionalni fito i apiterapeut iz Niša, inače, specijalista opšte medicine. Zvaničnom medicinom je počela da se bavi 1997. godine, ali je u isto vreme, dok je službovala u manjim zdravstvenim centrima (Aleksinac, Doljevac, Ražanj), saznala mnogo o dostignućima one narodne. Kao naučnik radoznala, po prirodi dobar slušalac i otvorenog duha za nova saznanja razgovarala je sa beračima lekovitog bilja, travarima, beležila tradicionalne recepte... Vremenom se opredelila za fito i apiterapiju, za koje je, od juna ove godine, dobila i licencu Ministarstva zdravlja. 

detaljnije »

Travar: Branislav Dimitrijević

Branislav Dimitrijević
LEČENJE BOLESTI PROSTATE OD UPALE DO TUMORA

Moje ima je Branislav Dimitrijević,inž. i pčelar sam iz Kragujevca,i već preko 30 godina se bavim alternativnom medicinom i lečenjem bolesti prostate   (od upale do tumora).Kako ne bih govorio sam o sebi,o svom radu i uspesima u lečenju, ostavio bih skenirane članke iz novina koji se bave alternativnom medicinom "Magično Bilje(br. 34)",objavljen 24.05.2008. godine i "Lekovito bilje" br. 44, objavljen marta 2010,u kojima se nalaze ispovesti ljudi koji su koristili   moje preparate u lečenju prostate, tako da se možete uveriti u rezultate mog višedecenijskog rada.Navedene članke možete preuzeti OVDE.

detaljnije »

Travar: dr. Srdjan Tomić

dr. Srdjan Tomić

Veština lečenja biljem prenosi se u njegovoj porodici s kolena na koleno i prerasla je u porodičnu tradiciju, ali sa univerzitetskom diplomom. Pored svog zvaničnog medicinskog obrazovanja, vranjaski lekar Srdjan Tomić u lečenju koristi i tradicionalne veštine, koje je nasledio od svog dede, poznatog travara i kostolomca iz kraja.

U porodičnoj riznici su i dobro čuvane lekovite recepture  i postupci, koje je doktor Tomić usavršio na posdiplomskim studijama tradicionalne medicine pri programu Ujedinjenih nacija.  Naučni doprinos svakako daje i Srdjanova supruga Olivera, koja je po profesiji farmaceut i izvrstan poznavalac lekovitog bilja.

detaljnije »

Travar: Miladin Milojević

Miladin Milojević
LEK ZA PLUĆA RASTE NA OPLENCU
Sevap je nekoga izlečiti, posebno kada je reč o deci, kaže Miladin Milojević, iz sela Gornja Trnava nadomak Topole. Ovaj travar iz sela podno Oplenca decenijama leči astmu specijalnom mešavinom trava iz okoline. Miladin Milojević nije samo travar. Ovaj čovek vedrog duha se više od pet decenija bavi sviranjem na harmonici. Sa ocem Radojem i bratom Milovanom proputovao je čitavu staru Jugoslaviju i mnoge evropske zemlje.
Isceljitelj travama postao je pre nešto više od tri decenije, kada je saznao za slučaj Luke Jankovića, teško obolelog od astme.

detaljnije »

Travar: Petar Jovanović

Petar Jovanović

U Srbiji ima više od 400 000 neplodnih bračnih parova! Ovaj nedavno objavljen podatak Društva za fertilitet i sterilitet, podjednako je zabrinjavajući kako za mlade, tako i  za opstanak nacije. Šta je dovelo do ove pojave i na koji način, pre svega zdrav i prirodan, može da se reši?

Odgovore na  ova pitanja pokušali smo da dobijemo u razgovoru sa Petrom Jovanovićem, fitoterapeutom iz Beograda, čije interesovanje za ovu problematiku datira od 1986. godine.

detaljnije »

Izvori: Bilje & Zdravlje, Magično bilje i Lekovito bilje

TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com