Oboljenje prostate

kategorija: Muške, ženske i polne bolesti
OBOLJENJE PROSTATE. Prostata je muška polna žlezda s vanjskom sekrecijom. Nalazi se ispod mokracnog mehura, ispred rektuma, krajnjeg dela debelog creva. Kroz prostatu prolazi mokracna cev. U mladjim godinama prostata uglavnom oboleva od akutne i kronicne upale, uzrokovane kapavcem (gonorejom). U sezdesetim godinama života prostata se postupno povecava (hipertrofija ili adenom) što stvara poteškoce kad se mokri i vrši seksualni snošaj. Akutna upala žlezde prostate javlja se uz bolove, otekline, cesto mokrenje i povišenu temperaturu. Kronicna upala prostate (kronicni prostatitis) javlja se bez znakova akutnog prostatitisa. .

Lečenje - recepti:  

Sastav čaja:

  • 70 g alpske ruže
  • 40 g cvetova i listova hajducke trave
  • 40 g nastrugane hrastove kore (što mladje)
  • 30 g mladih hrastovih listova
  • 20 g listova pelina planinskoga
  • 20 g špargle
U nedostatku alpske ruže može se koristiti poludivlja ruža penjacica, s time da se uzima dvostruka kolicina. Dakle: 140 g cveta stabljike i listova. Sparglu ubrati pre nego što se oblikuju iglicasti delovi

Trave usitniti i smešati. U 1 1/2 litru hladne vode preko noci namociti 10 g mešavine trava. Ujutro kuvati na tihoj vatri, da kljuca poklopljeno 2 minute. Nakon što se caj ohladi, procediti ga u tamnu bocu i piti umesto vode pre i posle jela. Dnevno popiti svu pripremljenu kolicinu caja. Ako se ne popije u jedan dan, preostalu kolicinu popiti sledeci dan. Svaki dan u hranu je potrebno stavljati 3 puta po 1 supenu kasiku maslinova ulja. U ishrani, beli hleb zameniti cmim, po mogucnosti raženim. Koristiti što više divlje zelje i razne divlje gljive. Pripremati bez zapržavanja, sa što manje soli i jako raskuvano. Zabranjeni su alkohol i cigarete te cesti spolni odnosi. Kad se leci prostata valja gledati da stolica bude što mekanija te da ne dolazi do upala mehura, mokracnih putova i bubrega. Ishrana je ista kao pri lecenju cira na želucu i dvanaestercu Dnevno 6 do 7 sati biti na svežem vazduhu, odvojen od svih briga. Spavati što duže, ali pre izlaska sunca obavezno šetati na cistom vazduhu. Uvek se toplo obuci. Zabranjen je svaki fizicki rad. Krst masirati rakijom lozovacom (jacine 40 vol.%) pomešanu s ilovacom. Glinu vaditi što dublje iz zemlje, da bude što zelenija. U 1 litru rakije stavlja se 80 do 100 g gline koja se mora rastvoriti. Nakon što se izmasiraju, krsta se suše trljanjem rukama. Zatim se namažu maslinovim uljem koje se utrlja. Nakon toga obuci se jako toplo, tako da se najprije stavi pamucna krpa, zatim novinski ili toaletni papir, a preko toga odeca ili povoj. Leti koristiti što više spargle. Pripremati ih kuvane i stucane s belim lukom i pecenim žumancem od jaja. Upute koje se odnose na zabrane iste su kao i za lecenje drugih bolesti probavnog trakta.

ČAJ ZA PROSTATU - Visoko efikasna i dokazana biljna mešavina otklanja bolesti prostate i propratne tegobe koje ova bolest nosi. Svojim jedinstvenim sastavom otklanja upalu prostate i poboljšava njenu funkciju, sprečava bolno i otežano mokrenje, smanjuje učestalost noćnog mokrenja, sprečava uvećanje prostate tj. oticanje prostate.
Pakovanje: 100 grama
Cena:450 din
Naručite odmah: 064/474-1369 

© 2006 Zoran Maksimović