ZLATNA PRAVILA USPEŠNE DIJETE

Do sada ste verovatno pročitali i naučili popriličan broj činjenica o gojaznosti, pogrešnoj ishrani, posledicama neumerenog jela i pića, loše kombinovanim namirnicama... Zbog toga ih nećemo ponavljati. Dovoljno je da se prisetite zlatnih pravila od kojih u mnogome zavisi hoćete li izgubiti višak kilograma ili ne:
  1. Promenite način ishrane
  2. Smanjite dnevnu količinu hrane
  3. Koristite lekovito bilje za regulisanje metabolizma
  4. VEŽBAJTE, KREĆITE SE, BUDITE FIZIČKI AKTIVNI

Izbor dijete

Mnogo je dijeta koje koristimo kako bismo se rešili prekomernih kilograma. Svako od nas bira dijetu koja najviše odgovara njegovom načinu ishrane, podneblju u kojemu živi ili uopšteno rečeno načinu života:

Najbolja dijeta je ona koja uključuje tri obroka dnevno i dva medjuobroka - doručak, ručak, večeru i dve užine. Doručak je najvažniji, jer je to glavni izvor energije za sve redovne aktivnosti.

Dva ključne komponente mršavljenja su vežbanje i dijeta.Povećana fizička aktivnost pomaže u mršavljenju.Najgora stvar koja može da upropasti i najbolje dijete je povremeno kršenje plana ishrane, ako se opredelite za dijetu poštujte plan ishrane u potpunosti ili ako niste u stanju da to uradite prekinite dijetu.

Mnogi ljudi su hvalili razne dijete kao najbolje ali posle kratkog vremena kilogrami su im se vratili zato birajte dijete koje dovode do promene u metabolizmu (un dijeta,9 kg dijeta ili dijete koje predvidjaju trajne promene u ishrani poput mediteranske dijete.

 

 

 

© 2006 Zoran Maksimović