HroniÄni reumatizam

kategorija: Mišići, kosti i zglobovi
LeÄenje - recepti:

1.Koristiti recepturu za cišcenje krvi , i masirati mešavinom koja se priprema na sledeci nacin: u 1 litru jake domace rakije lozovace staviti 100 g gline, iskopane iz što vece dubine zemlje, i srednju kasiku kuhinjske soli. Sastojke promuckati i masirati bolesne delove tela. Pri tome voditi racuna da se zglobovi masiraju u krug, a druge kosti uz i niz kost. Nakon što je izvršena masaža, utopliti se i leci u toplu postelju; Ieti izložiti se suncu vodeci racuna da nema vetra.

2. Koristiti recepturu za cišcenje krvi i masirati obolela mesta sledecom mešavinom: u pletenku od 3 litre staviti 500 g stucanih plodova divljeg kestena i preliti sa 2 litre jake rakije lozovace. Zacepiti cvrsto i držati 5 dana na sobnoj temperaturi. Obolele delove tela masirati mešavinom kao u prvoj recepturi. . . 

Sastav Äaja:

  • 30 g žila zecjeg tma
  • 30 g stabljike zecjeg tma
  • 30 g stabljike preslice
  • 30 g korena koprive
  • 20 g vrbove kore
  • 20 g listova breze
  • 20 g listova maline
  • 20 g stabljike timijana
Trave jako usitniti i smešati. U 2 litre vode preko noci namociti 15 g mešavine trava. Ujutro staviti na laganu vatru i pustiti da kljuca poklopljeno 1 minut. Kad se caj ohladi, procediti ga u bocu. Piti umesto vode dnevno 1 litru. Osobe koje ne uživaju alkohol caj zasladuju s malo meda, a one koje ga uživaju caju dodaju malo sveže iscedenog limunovog soka. Stucati 100 g morske krupne soli i popržiti je u posudi na vatri. Pri tome se so meša, dok se ne ugrije i pocne pucketati. Dodati, zatim, 1/2 litre jake domace rakije lozovace, promešati i pretociti u bocu. Pre upotrebe uvek jako promuckati. Bolesne delove tela masirati, a nakon toga namazati lagano lovorovim ili maslinovim uljem, umotati se toplo i leci u toplu postelju .

ARTRITIS I REUMA KOMPLEKS - visoko efikasan biljni preparat za osteoartritiÄne i reumatske tegobe.
Cena: 568.76 din
NaruÄite na tel: 064/373-1599

© 2006 Zoran Maksimović