Travar: Dragan Marković

Dragan Marković
SIJERUŠA I REIŠI POMAŽU KOD RAKA DOJKE I PLUĆA, MIOMA I CISTA

Širok asortiman preparata, travara Dragana Markovića iz Kragujevca, pomaže u lečenju mnogih bolesti: endokrinih, kardiovaskularnih, urogenitalnih, pa čak i malignih, a najbolje rezultate postiže u terapiji raka dojke.
Pored medikamenata koje prepisuje specijalista onkolog, dobro je piti čajnu mešavinu na bazi sjeruše,  lucerke, lepljive broćike i reišija, koja uništava maligne ćelije, kao i tinkturu od konopljike, koja normalizuje lučenje hormona i obnavlja oštećena tkiva. Uz terapiju ne bi trebalo koristiti slatkiše, cigarete, gazirana i alkoholna pića, jer pospešuju rast tumora. Čajeve, tinkture i meleme treba uzimati tri meseca bez prekida, a za to vreme što više mirovati i izbegavati stresne situacije.

Preparate protiv raka dojke treba koristiti i kada se tumor povuče, jer maligne tvorevine na dojci često recidiviraju. Bez obzira da li je tumor otklonjen hemoterapijom, zračnom, operativnom ili prirodnom terapijom, s proleća i jeseni obavezno treba uzimati tinkturu od sjeruše, kantariona, nevena, crvene deteline i rastavića, koja neutrališe slobodne radikale, oslobađa telo od toksina, povećava otpornost na alergene i što je najbitnije sprečava nastanak kancera. Neophodno je uzimati obroke u isto vreme, piti dva litra tečnosti i spavati najmanje šest sati. 

Danas poznajem i koristim više od 700 biljaka, blizu 200 vrsta pečuraka i sve šumske plodove. U potrazi za retkim biljnim vrstama obišao sam mnoge planine i šume bivše Jugoslavije, a danas trave najviše berem na Goliji, Zlataru, Javoru, Kopaoniku i Rudniku.
Pravim više vrsta pojedinačnih čajeva, 50-60 različitih mešavina, tinkture, alkoholature, masti i meleme na bazi meda, mleča i propolisa, kao i vodene rastvore. U spravljanju mešavina uvek gledam koja je dominantna biljka za određeni sistem, a onda koje su to dopunjujuće trave, kako bi se zadovoljili svi aspekti određene bolesti. Posle dužeg istraživanja došao sam do recepture koja rastvara pesak i kamen u bubregu, pomaže kod insuficijencije tog organa, a uz to reguliše rad prostate, uklanja bakterije i vodu iz organizma, posebno otoke u predelu srca. Radi se o mešavini od sedam biljaka u kojoj su najzastupljenije rastavić i zlatnica, a tu su i breza, kleka, zečji trn, divlja kruška i list borovnice. Poljski rastavić je veoma delotvorna biljka, međutim, čaj samo od nje ne bi smeo da se koristi bez pauze duže od 15 dana, jer može izazvati neželjene efekte. U poslednje vreme svoja istraživanja sam usmerio na bilje koje ima antikancerogena svojstva.  Imam 18 kombinacija koje, u zavisnosti od toga gde se tumor nalazi, mogu da pomognu. Pored pečuraka reiši, ćuranovog repa i šitaki, u tim kombinacijama koristim bilje koje utiče na jačanje imunosistema. Tako je, recimo, kod kancera i ciroze jetre nezamenljiva prečica. U zaustavljanju rasta malignih ćelija i posebno, prevenciji kod te teške bolesti, izdvojio bih sledeće:
- Sok od mladih stabljika ječma ima najširi spektar delovanja kod malignih oboljenja
- Seme crnog grožđa utiče na jačanje organizma i funkcija organa, sprečava okoštavanje hrskavice, ubrzava cirkulaciju, i uopšte, sprečava pojavu kancera
- Sijeruša deluje protiv raka dojke, materice, mioma i cista, kao i kancera pluća. Postoje dve vrste - Salvia germanica i Salvia verticullata. Ova biljka je izvanredna za uravnoteženje hormona estrogena i progesterona i utiče na otklanjanje steriliteta kod žena
- Živa trava sprečava proces bujanja bolesnog tkiva i malignih ćelija
- Vilino sito (Carlina acaurli) i ivanjsko cveće delotvorni su kod kancera jezika
- Trava rusa pomaže kod kancera kože, kao i kod herpesa
- Crni gavez je, u spoljnoj upotrebi, najefikasniji za kancerogene rane, a u kombinaciji sa imelom koja ubrzava cirkulaciju - za lečenje gangrene
- Kod raznih vrsta tumora veoma je korisna kombinacija rastavića i nevena
- Crvena detelina je zbog svog višestrukog lekovitog dejstva važan sastojak u antikancer mešavinama.

Poklon recept

Spas od bronhitisa
Napraviti mešavinu od sledećih trava:
  • podbel 20 %
  • oman (rendani koren) 10 %
  • matičnjak 10 %
  • vranilova trava 15 %
  • morač 10 %
  • majčina dušica 25 %
  • bokvica (list) 25 %
Supenu kašiku mešavine preliti sa 200 ml hladne vode i ostaviti da odstoji 1-2 sata. Tada čaj zagrejati do ključanja (ne sme da proključa), poklopiti i ostaviti opet da odstoji jedan sat, pa procediti. Pije se 3 puta dnevno, pre jela.
Čaj se može trostruko koristi: da se pije, inhalira njime i grgori, da bi se eliminisale bakterije iz grla. Za decu do 12 godina treba napraviti slabiji rastvor - sa pola litra vode i istom razmerom biljaka.


TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com