Travar: Dragan Krstić

Dragan Krstić
Čajem od biljke crveni koren, u kombinaciji sa odgovarajućom dijetom, leči sve vrste hepatitisa, masnu, alkoholnu cirozu i karcinom jetre.

Skoro tri decenije travar Dragan Krstić, iz Šapca po sopstvenoj recepturi pravi biljne mešavine, pomoću kojih uspešno leči bolesne ljude. Njegovi preparati ne sadrže nikakve hemijske dodatke, ne izazivaju alergijske reakcije niti zavisnost, pa bez bojazni smeju da ih upotrebljavaju svi, bez obzira na životnu dob. „Najveći uspeh postigao sam čajem od crvenog korena, koji ubrzava metabolizam, neutrališe toksine, sagoreva masne naslage i obnavlja oštećene ćelije jetre. Zahvaljujući tome, efikasno deluje protiv svih vrsta hepatitisa, steatoze (masne jetre), alkoholne ciroze i raka jetre. U slučaju ovih bolesti, pije se nezaslađen umesto vode, kada se oseti žeđ. Minimalna dnevna doza iznosi litar čaja, a optimalna od litre i po do dve“, priča Dragan,  ističući da za vreme lečenja pacijent mora da sprovodi dijetalni režim ishrane. 

Ne sme da konzumira alkoholna i gazirana pića, začinjenu, masnu i prženu hranu, a poželjno je i da smanji upotrebu kafe i cigareta. Sa druge strane, treba da jede sveže voće, šargarepu, papriku, karfiol, spanać, tikvice, obrane mlečne proizvode obogaćene kalcijumom, teletinu, jagnjetinu, belu ribu, tvrdo barena jaja, nemasne supe i integralna peciva. Korisno je da uzima najmanje pet obroka dnevno i pri tom dobro sažvaće svaki zalogaj. „Pod uslovom da se striktno poštuju propisana uputstva, za samo deset dana nestaće žutica, za osam do deset nedelja hepatitis B, za najviže pet meseci prolaze hepatitis C, steatoza i alkoholna ciroza, a u roku od godinu dana savladaće se karcinom jetre“, tvrdi Krstić.

Lečenje dijabetičkog stopala
Ovaj šabački travar  spravlja preparate za otklanjanje tegoba izazvanih uvećanom prostatom i proširenim venama, kao i za zarastanje rana nastalih usled šećerne bolesti. „U slučaju dijabetičkog stopala preporučujem čajnu mešavinu od šest planinskih trava za ispiranje rana, i melem od koprive i osam biljaka za mazanje bolesne kože. Čirevi prvo moraju da se dezinfikuju čajnom mešavinom, a potom se pažljivo namažu biljnom kremom i prekriju sterilnom gazom. Oblog se drži od deset do dvanaest sati, a zatim se menja. Najbolje je da se stavlja neposredno pre odlaska u krevet i odmah nakon ustajanja ujutru. Mada je dobro da se privija i tokom dana. Terapija traje otprilike šest nedelja, s tim što se poboljšanje javlja već posle desetak dana. Prvo prestaje da curi gnoj, a potom koža postepeno počinje da se skuplja. U zavisnosti od stadijuma bolesti, rane se potpuno zatvaraju u periodu od četvrte do šeste nedelje“, ističe na kraju Dragan.


Dragan Krstić savetuje
Tepapija tromboflebitisa
U 250 g rastopljene neslane svinjske masti izručiti po šaku mlevenih listova uskolisne bokvice i plodova divljeg kestena. Smesu dinstati da tihoj vatri pola sata, a zatim je procediti, sipati u sterilnu plastičnu kutiju i zatvoriti. Ovom mašću nekoliko puta dnevno mazati delove tela zahvaćene bolešću, a uz to ujutru i uveče piti šolju čaja od nevena.

TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com