Travar: Leposava Mirić

Leposava Mirić
LEPOSAVA MIRIĆ, NIŠ
Kontakt: 063/ 74 98 334

Više od trideset godina Leposava Mirić iz Niša izuzetno uspešno se bavi travarstvom. „Moć lekovitog bilja upoznala sam još u ranom detinjstvu jer su mi se preci bavili travarstvom. Pored toga, otac je bio seoski učitelj pa sam kasnije putujući sa njim razmenjivala iskustva sa starijim ljudima i obogaćivala svoje znanje iz ove oblasti. Iako sam zvanično i samostalno travarstvom počela da se bavim 1980. godine, odlučila sam se da 1990. godine upišem školu fitoterapije i osavremenim svoj program. Sada, posle trideset godina iskustva sasvim sigurno mogu da kažem da moji proizvodi imaju visoku stopu efikasnosti, čak preko 80%.
Iz svoje palete proizvoda izdvojila bih jedinstvenu kombinaciju melema u medu, čaja i tinkture koji se koriste za osteoporozu. Iako je osteoporoza karakteristična za starije osobe dešava se da sve češće od nje boluju i mlađe osobe gde kod njh do osteoporoze dolazi usled nekih bolesti kao što su hormonalni disbalans, gastrointestionalni poremećaj, osobe koje nisu fizički aktivne i kao dosta bitan faktor genetika. Preparati se uzimaju na sledeći način: Melem u medu po jednu kašiku pola sata pre ručka, tinktura od vučjeg korena i drugog bilja tri puta na dan po trideset kapi i čaj u toku celog dana. Ova kombinacija preparata pojačava gustinu kostiju pa one tako postaju jače, samim tim bol se ublažava a kasnije i nestaje.

Izdvojila bih i čaj protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, koji se uzima po tri puta na dan, jedan sat pre obroka. Kod ove bolesti, a isto važi i za sve druge, od velike važnosti su pravilna ishrana i redovno uzimanje terapije. Primenom mog čaja protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu u prvim danima doći će do ublažavanja upornog i tupog bola u predelu želuca i dvanaestopalačnog creva, do ublažavanja goružice, nadutosti, mučnine a za dva meseca ovi problemi će potpuno nestati.
Kada je reč o sterilitetu ponosna sam na svoje proizvode koji otklanjaju sterilitet. Kod žena otklanjaju problem zapuženih jajovoda, upalu jajnika, bakterijske i gljivične infekcije koje u velikoj meri doprinose sterilitetu. Kod muškaraca preparati povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida. Žene koriste čaj i preparat za ispiranje, dok muškarci koriste melem u medu i čaj. Terapija traje tri meseca.
Za muškarce sa lošom potencijom pripremam čaj i kapi posle čije upotrebe se postiže normalna erekcija. Čaj se uzima dva puta dnevno i kapi tri puta dnevno.
Tu su čaj i kapi koji se koriste kod hipertireoze odnosno hiperfunkcije štitne žlezde, a za 40 – 50 dana koliko traje jedna terapija normalizovaće njen rad. Normalna funkcija štitne žlezde je veoma važna i ima dosta bitnu ulogu. Za hipertireozu karakteristična je nervoza, podrhtavanje tela, lupanje srca, znojenje, gubitak sna, nemir, slaba svilenkasta kosa pa će se primenom čaja i kapi i ovi simptomi povući.  
Pripremam i čaj protiv visokog krvnog pritiska – hipertenzije, koji se uzima tri puta na dan. Efikasno ga vraća na normalu i održava. Svima koji imaju problema sa visokim pritiskom preporučujem režim zrdave ishrane i ne uzimanje slane hrane, alkohola i cigareta.
Svo lekovito bilje koje koristim za pripremu preparata sakupljam po čistim predelima Svrljiške planine, Stare planine, Suve planine, Rtnja i Malog Jastrebca a sve preparete pripremam individualno posle pregledanja medicinske dokumentacije. Preparati nemaju neželjena dejstva pa smeju da ih koriste i deca starija od godinu dana. Inače, autor sam knjige „Prirodno lečenje dece biljem“ koja je prodata u tiražu od preko 3.000 primeraka.
Među mojim proizvodima nalaze se i melemi za hemoroide, opekotine, rane, proširene vene... i čajevi protiv nesanice, nervoze itd.“


VERICA VULIĆ, TRUPALE KOD NIŠA
SUZBILA SAM OSTEOPOROZU UZ POMOĆ PREPARATA TRAVARKE LEPOSAVE MIRIĆ

Uvek sam bila uglavnom zdrava žena ali sam često bolovala od prehlade i gripa. Rasila sam u firmi „Unitex“  a po povratku sa posla bavila sam se poljoprivredom i obavljala svakodnevne kućne poslove. Ali pre osam godina, u svojoj pedesetdrugoj godini, počela sam povremeno da osećam bol u desnoj nozi. Nisam puno marila zbog toga ali je bol vremenom postajao sve jači i sve češći, počeo je da me boli desni kuk, zglobovi, ruke a prsti su počeli da mi se krive. Posetila sam doktora u Niškoj banji, gde sam se pregledala i uradila potrebne analize. Lekar je posumnjao na osteoporozu. Obavila sam snimanje noge, kuka i kičme i rezultati su jasno pokazali da je u pitanju osteoporoza. Dobila sam potrebne lekove koje sam redovno pila a na fizikalnu terapiju išla sam dva puta godišnje. Pored lekova uzimala sam minerale i vitamine. Iako sam sve redovno uzimala osteoporoza se nije povlačila a nije ni širila, stagnirala je. S obzirom da sam više od trideset godina bila pušač, ostavila sam i  cigarete ali se ništa nije promenilo. Prošle godine, prilikom jednog boravka u Niškoj banji, upoznala sam travarku Leposavu Mirić koja je promovisala svoju knjigu pod nazivom „Prirodno lečenje dece biljem“. Kao i većina prisutnih, obratila sam joj se za pomoć oko moje bolesti. Ispričala sam joj šta me muči i pokakala rezultate. Kroz par dana travarka Leposava Mirić mi je pripremila melem u medu, tinkturu i čaj, koje sam uzimala na sledeći način: jednu kašiku melema u medu pola sata pre ručka, čaj u toku celog dana i tinkturu tri puta dnevno po trideset kapi. Prvo poboljšanje osetila sam oko petnaestog dana kada sam primetila da počinjem polako da se uspravljam. Za dva meseca ponovo sam mogla normalno da hodam, da se sagnem, čučnem, pešačim. Na redovnoj kontroli doktor je izrazio zadovoljstvo a ja sam mu ispričala šta mi je pomoglo da suzbijem osteoporozu. I sada, skoro posle godinu dana, redovno odlazim na kontrole a rezultati su odlični. Kada se prehladim ili dobijem grip u kući uvek imam čaj protiv prehlade i gripa travarke Leposave Mirić. Ne mogu a da ne izrazim veliko zadovoljstvo učinkom njenih proizvoda, jer sam godinama živela sa velikim bolovima koji su potpuno iščezli za dva meseca.



VERA PETROVIĆ, NIŠ
OTKLONILA SAM HIPERFUNKCIJU ŠTITNE ŽLEZDE 

Posle jednog velikog stresa u porodici počela sam da osećam bol u predelu želuca, gorušicu i kiselinu. Smetalo mi je voće, masna hrana i sokovi pa sam posumnjala da je u pitanju želudac. Pored toga povremeno sam osećala nervozu i patila sam od nesanice. Pošto godinama unazad imam visok pritisak, na kontroli sam se požalila doktorki na gorušicu i druge simptome. Ona je posumnjala na štitnu žlezdu pa sam obavila sve potrebne analize koje su i pokazale da je u pitanju hiperfunkcija štitne žlezde sa malim čvorićima na njoj. Pila sam lekove duže vreme ali do poboljšanja nije dolazilo. Na sajmu bilja u Nišu upoznala sam travarku Leposavu Mirić i popričala sa njom o mom problemu. Ona mi je pripremila čaj i kapi protiv hiper funkcije štitne žlezde, koje sam uzimala po njenom uputstvu. Pila sam čaj nedelju dana, pravila pauzu dva dana i nastavila sa čajem i kapima svakoga dana. Posle mesec dana nervoza mi se smanjila, bolje sam spavala i bolje sam komunicirala sa ljudima. Na prvoj kontroli rezultati su bili vidno poboljšani a na svakoj sledećoj sve bolji. Kada sam se u potpunosti oporavila doživela sam još jedan stres u porodici, ali uz terapiju travarke Leposave Mirić stres mi se nije odrazio na štitnu žlezdu. Sada ne osećam nikakve tegobe, psihički sam slobodnija a rezultati su mi u granicama normale. Napomenula bih i da su čvorići na štitnoj žlezdi nestali a ja sam prezadovoljna postignutim rezultatima.

LEPOSAVA MIRIĆ
KONTAKT: 063/ 74 98 334

TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com