Travar: Kaja Marković

Kaja Marković
Kaja Marković nadaleko je poznata po svojim melemmima, za koje lekovito bilje prikuplja na padinama Paradika, Ražnja I bukovika, gde I živi. Hvale je da uspešno leči hemoroide, ciste,  problem sa prostatom I učestalim mokrenjem, kao I kamen u žučnoj kesi, povišen holesterol,  dekubitise I druge probleme. Nema ko nije čuo za nju.
U ovom poslu, ljubavi,  veštini I nasleđu, verni pratilac joj je unuk Dušan, koji je recepte čak podigao na viši nivo, pošto je znanje stečeno na Farmaceutskom fakultetu,  primenio na Babine tradicuionalne recepte.
CISTE – Čuvarkuća se samelje I  kroz čistu gazuiscedi se sok. Potrebne su oko 2 kafene šoljice tog soka, koji se izmeša sa 1kg meda. Melem treba čuvati u frižideru I svakog dana uzimati po tri supene kašike, mesec dana.
PROSTATA – Redovnom primenom preparata, tokom mesec dana nestaće učestalo  I otežano mokrenje, slab mlaz iustajanje noću, a prostate se oporavljai vraća u normal.
MELEM ZA IMUNITET – Mešavina lekovitih biljaka u medu podiže imunitet I vraća vitalnost organizmu.
HEMOROIDI – Postoje tri melema u zavisnosti od simptoma: da li hemoroidi krvare, bole ili svrbe. Dva melema su za mazanje, ako je u pitanju bolili svrab, au slučaju obilnog krvarenja, koristi se melem koji se pije.
KANDIDA – Korigovana ishrana sa Kajinim čajem, za mesec dana otklanja problem.
KAMEN U BUBREGU I ŽUČNOJ KESI – Melem  se sastoji od lekovito biljau medu, čijom se upotrebom tokom mesec dana kamen rastvara u potpunosti.
HOLESTEROL, TRIGLICIDI I KRVNI PRITISAK – Alkoholna tinktura od sremuša I 7 drugih lekovitih trava, čisti krven sudove, a prisitisak vraća na normalu.
UPALJENI SINUSI – Tegobe usled upaljenih sinusa rešava divljim krastavcem. Samo par kapi ove biljke,  u potpunostiih čisti I smiruje.
KURJE OKO – Kajin melem ih trajno otklanja za sedam dana.
HELIKOBAKTER I GASTRITIS -  Kod ovog problema koristi se kombinacija lekovitog bilja u medu. Ovom kombinacijom u roku od mesec dana, helikobakter se čisti, a sluznica želuca se regeneriše I vraća u normalno stanje.

DEKUBITISI I OPEKOTINE – Rešavaju se melemom čiji se recept već generacijama prenosi sa kolena na koleno, a rezultati njegovog delovanja su fantastični.
 

TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com