REKLAMIRAJTE SE NA NAJPOSEĆENIJEM SAJTU NAJPOZNATIJIH SRPSKIH TRAVARA. POZOVITE 064/474 13 69


Travar: Zoran Maksimović

Zoran Maksimović
Ne postoji bolest za koju priroda nema lek, samo je pitanje u kojoj meri će pomoć biti izražena – da li će doći do potpunog ozdravljenja ili  značajnog ublažavanja tegoba. Biljke deluju kod svih vrsta bolesti. Kontakt: 064/474-1369
Postoji mnogo slučajeva gde ljudi sa težim hroničnim bolestima osim neisveznih hiruških intervencija nisu imali drugu alternativu, a da su korišćenjem mojih preparata od lekovitog bilja ozdravili ili im se zdrastveno stanje  znatno poboljšalo.   Kombinacijom čajeva, melema, tinktura I sedećih kupki  problemi kao što je  slabost bešike,  prolaps materice, prolaps debelog creva su rešeni ili bar značajno olakšani.  Preparati odlično deluju kod posledica stresa,  nesanice, napetosti,  visokog pritiska, dijabetesa. Za muškarce sa erektilnom disfunkcijom, lekovito bilje je pravi izbor u rešavanju problema. U to su se uverili mnogobrojni korisnici.  Bilje pomaže I kod sve izraženijeg problema, muškog i ženskog steriliteta. Izvanredno dejstvo bilje ima i na želudačno crevni trakt,  rešavajući probleme vezane za višak kiseline, gastritis, čir na želucu, loše varenje, opstipaciju.  Kad vas zaboli grlo, kod upale krajnika, biljke I čajevi su nezamenljivi u lečenju.  Problemi urogenitalnog trakta, upale, infekcije,  otežana ili česta mokrenja, pesak, kamen,  problemi sa uvećanom prostatom,  leče se  uspešno biljem od davnina. Dobra vest za  roditelje čija deca  imaju problem sa noćnim mokrenjem je da bilje u većini slučajeva može rešiti ovaj problem, naglašava ing. Maksimović. Vrlo često se kao posledica savremenog načina života I loše ishrane javljaju oboljenja jetre (masna, zatrovana jetra, holesterol, trigleciridi,ciroza,  žutica, hepatitis), a fitoterapija i u ovim slučajevima daje  odlične rezultate.

detaljnije »

Travar: dr. Zoran Nikolić

dr. Zoran Nikolić
Dr Zoran Nikolić je specijalista epidemiolog, radi u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, ali se istovremeno, već nekoliko decenija se bavi različitim vidovima alternativne medicine, kao što su akupunktura i fitoterapija. Godine 1991. završio je studije u Evropskom centru za mir i razvoj akupunkture. 
Još iz vremena kada sam diplomirao i počeo da radim opštu praksu, gde sam video kod velikog procenta pacijenata da im je klasična medicinska terapija održavala stanje, ali veoma često uzrokovala i dodatne tegobe zbog brojnih lekova koji su unosili u sebe, i tada sam shvatio da treba proširiti vidike i primenjivati principe medicine koji postoje vekovima. Uvideo sam ograničene domete zvanične medicine, bar u toj ambulantnoj terapiji.

detaljnije »

Travar: Miomir Pop Manić

Miomir Pop Manić
IMATE ZDRAVSTVENE TEGOBE I LEKARSKE NALAZE, TRAVAR SA DUGOGODIŠNJIM ISKUSTVOM, PRIPREMIĆE VAŠ LIČNI ČAJ     
Miomir Pop-Manić, je veoma smiren čovek koji koristi znanja o travarstvu stečena u mladosti pa, iako je po profesiji ekonomista, lekovitim biljem bavi se duže od 40 godina. Poreklom je sa Stare planine, a veoma su mu dragoceni stari travarski recepti njegovih predaka.Svako ko je zatražio njegovu pomoć uredno je evidentiran sa svim potrebnim podacima vezanim za simptome zdravstvenih smetnji, kao i za terapiju koju je dao i kakvi su efekti po zdravlje.

detaljnije »

Travar: Slobodan Tešić

Slobodan Tešić
LEČENJE STERILITETA
Do sada je kumovao čak 54 puta mališanima koji su na svet došli upravo zahvaljujući njegovoj terapiji.
Slobodan Tešić rođen je 1947. godine u Beogradu, u jednom od najlepših delova na padinama Košutnjaka, okružen beskrajnim zelenim poljima i šumom koja je bila gotovo neprohodna.
Od najranijeg detinjstva uvek se divio okruženju. Pčelama koje su imali, golubovima koji su njegova velika ljubav i konjima, jer je u blizini Beogradski hipodrom, Sve što se rađalo, također ga je, kako kaže, neodoljivo privlačilo. Drugačije je od svojih vršnjaka doživljavao je rađanje novog dana, žubor potoka i cvrkut ptica. Mogao je zapaziti i uživati u prvim jutarnjim maglama i bio je opčinjen rosom. Nekim posebnim nagonom, koji je teško objašnjiv, pratio je nastanak života. Bio je potpuno posvećen prirodi u kojoj se nalazio.

detaljnije »

Travar: Marko Jovanović

Marko Jovanović
Čuveni Kragujevački travar i biolog Marko Jovanović svojim čajnim mešavinama uspešno leči: ciste na jajnicima, upalu mokraćnih puteva, urinarne infekcije, topi kamen u bubregu i regeneriše bubrege, otklanja heliko bakteriju, reguliše lučenje želudačne kiseline i regeneriše želudac,otklanja hemoroide, pomaže kod depresije, snižava nivo šećera u krvi, jača imunitet...

Zbog slabog imuniteta i alergije na penicilin vrlo rano zainteresovao sam se za blagotvorno dejstvo bilja, priča Marko Jovanović, travar iz Kragujevca, koji nakon završene medicinske škole nije poslušao savet roditelja da upiše medicinu, već je diplomirao biologiju i posvetio se proučavanju lekovitih trava. U njegovoj biljnoj apoteci spravlja čajne mešavine, čije je lekovito dejstvo dokazano i u literaturi i u praksi.

Čaj za lečenje bolesti mokraćnih puteva
Marko je tajne fitoterapije proučavao kod poznatog travara Hranislava Nektarijevića. „Najveći uspeh postigao sam čajnom mešavinom protiv bakterija u mokraći. Ovu bolest lečim čajnom mešavinom u kojoj je glavni sastojak kleka. Takođe, veoma uspešne su i mešavine za lečenje organa za varenje, kao i one za jačanje imuniteta.“

detaljnije »

Travar: Bosiljka Jeremijaš

Bosiljka Jeremijaš
Ljubitelje fitoterapije ovih dana je obradovalo izdanje Odabrano lekovito bilje u prirodi Bosiljke Jeremijaš iz Niša. Za svakog iskrenog tragaoca za prirodnim, ova knjiga je pravi dar. Bosiljka nam ukazuje da sve što je čoveku potrebno je na dohvatu ruke, tu pred našim očima. Dovoljno je malo radoznalosti i želje da se čuje ono što priroda šapuće. A šapuće meko, nenametljivo, nežno baš kao i njena knjiga.
- Biljke nam pružaju ljubav kroz sebe, svoju lekovitost i nesebičnost, kaže Bosiljka. - Treba samo da se setimo da potražimo.
Recenzent ove knjige doktor Sonja Stanković, kaže da je Bosa napisala knjigu korisnu i đaku i studentu, ali i profesoru. Praktična je i jasna, kao priručnik za nove i stare skupljače biljaka i sve one koji žele da se upoznaju sa fitoterapijom.

detaljnije »

Travar: Čeda Pejić

Čeda Pejić
Zahvaljujući svom, idealno čistom, isceliteljskom vazduhu, ali i prirodi bogatoj ogromnom riznicom raznoraznog lekovitog bilja i šumskih plodova koji blagotvorno deluju na ljudsko zdravlje za planinsku visoravan na jugoistoku Srbije, poznatiju pod imenom Vlasina s pravom mnogi kažu da je „fabrika“ crvenih krvnih zrnaca, čuvar i podmlađivač ljudskog tela. Uprkos svemu navedenom na ovim prostorima još uvek je nedovoljan broj onih kojima bi ovo mesto trebalo da bude najčešće boravište - pčelara. Zašto? - upitali smo našeg sagovornika i najpoznatijeg pčelara sa Vlasine, Čedu Pejića, pedesetogodišnjeg građevinskog inženjera uz to i pasioniranog apiterapeuta.

detaljnije »

Travar: Nikola Rančić

Nikola Rančić
BABIN ZUB LEČI MUŠKI STERILITET I JAK JE AFRODIZIJAK

- Mada se lekovitim biljem bavim tri pune decenije, posvetio sam se potpuno recepturama i spravljanju čajeva tek kada sam otišao u penziju. Živim u kraju gde ima veoma retkog bilja, tako su nastale moje mešavine čajeva, ali i 138 vrsta monokomponentnih čajeva koji su veoma efikasni za razne bolesti – otkriva Nikola Rančić, travar iz Pirota.
Kako navodi, dragocene biljke upoznao je na Staroj planini, gde često odlazi, jer mu je supruga iz jednog sela iz tog kraja. U početku je, pravio monokomponentne čajeve, prvi su bili protiv plućnih bolesti i nervoze:

detaljnije »

Travar: Branko Krstić

Branko Krstić
BRANKO KRSTIĆ, MLADENOVAC

Ukoliko se ovaj potrpuno prirodni preparat nanese na bolno mesto odmah nakon povrede, koža se oporavlja za samo pet minuta.

U zavisnosti od stepena oštećenja kože, opekotine mogu biti blage, teže ili u slučaju da je zahvaćena veća površina opasne po život.
Oštećenja uzrokovana nepreznim izlaganjem suncu spadaju u lakše opekotine, ali nipošto  nisu bezazlene, isto kao i većina povreda u domaćinstvu od pegle, šporeta, vrele vode.. U takvim slučajevima, najvažnije je imati pri ruci dobarmelem, kako rana što pre zarasla i započeo proces regeneracije.
Ožiljcui po licu, vratu, grudima, rukama, nogama često su posledica opekotina koje nisu pravilno i blagovremeno lečene. Ozleđeni delovi ponekad se inficiraju i zagnoje, što može ugroziti žvot.

detaljnije »

Travar: Katarina Milosavljević

Katarina Milosavljević
Katarina Milosavljević, diplomirani ekonomista iz Beograda i danas je certifikovani fitoterapeut i vrsni poznavalac autohtonih biljaka sa područja Timočke Krajine. Njene specijalnosti su nega i lečenje problema kože sa lekovitim biljem. 
Katarinino interesovanje za lekovitost biljaka počelo je još u 15. godini, možda je najveću impresiju na nju ostavila jedna starija žena u Makedoniji koja je  svakodnevno koristila  biljke. To je bio prvi dokaz  o učinku bilja na zdravlje i lepotu.

detaljnije »

Izvori: Bilje & Zdravlje, Magično bilje i Lekovito bilje

TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com