REKLAMIRAJTE SE NA NAJPOSEĆENIJEM SAJTU NAJPOZNATIJIH SRPSKIH TRAVARA. POZOVITE 064/474 13 69


Travar: PERA I SINOVI, ZAJEČAR

PERA I SINOVI, ZAJEČAR

KUĆA ZDRAVLJA SIMOVIĆ, pročula se efikasnošću lekova za „skidanje" povišenog šećera, odstranjivanje tegoba zbog obolele prostate i muke prouzrokovane astmom i bronhitisom.

Prve mirise i moć bilja Zaječarac Periša Simović,upoznao je još u ranom detinjstvu, predratne 1940, u rodnom selu Kastrat kod Kuršumlije. U to vreme njegova majka Zaka pila je gotovo svaki dan čaj od majčine dušice, a otac Lazar je voleo Sremuš, divlji beli luk, koji je stavljao u rakiju. Govorio je da je to lekovita kombinacija, pravo čudo od napitka.

Da lekovito bilje može da ima gorak ukus, Periša je osetio na svojoj koži mnogo godina kasnije, kada se njegov stariji sin Lazar teško razboleo od bronhitisa:
-Počeo sam tako iz nužde, da proučavam lekovito bilje. Sin je još kao beba od godinu dana imao tako jak bronhitis, da su se doktori čudili. Shvatio sam da lek moram da potražim u travama i krenuo sam da obilazim sve babe Timočke Krajine koje su lečile prirodnim lekovima.

detaljnije »

Travar: Miroslav Marković

Miroslav Marković
Zovem se Miroslav Marković iz Niša sam, stanujem blizu Pantelejske crkve u Nišu.
Bavim se dugi niz godina travarstvom I svaku biljku berem sam, ne kupujem i imam i Magično bilje.
Najpoznatije magično bilje muško I zenski RASKOVNIK, RASČINKA koje sa žutim SMILJEM deluje delotvorno protiv hepatitisa i drugih bolesti jetre(izbacuje I živak iz jetre).Takodje umirujuće deluje na psihičko stanje.
Imam I gotove mešavine raznih bilja koje se takoreći koriste za sve vrste bolesti.

detaljnije »

Travar: MIRJANA PEŠIĆ

MIRJANA PEŠIĆ
MELEM ZA LEČENJE GANGRENE
Melem leči gangrenu, hemoroide a može da se koristi i u slučaju proširenih vena

Nije tajna ni da lekari i medicinske sestre traže moj melem. Dolaze pacijenti iz svih delova Srbije, a nema ni evropske zemlje u koju bar jedna kutijica mog melema nije poslata. Ne mogu da zaboravim baku od 80 godina sa gangrenom na nozi koju niko nije smeo da operiše jer je imala probleme sa srcem. Njen suprug je čuo za mene i zajedno su došli po melem. Baka je posle toga živela još osam godina.
Protekle dve decenije Mirjana Pešić, kuvarica u Opštoj  bolnici u Leskovcu pravi melem od devet trava.On je pomogao mnogima koji muku muče sa hemoroidima, a pokazao se kao izuzetno delotvoran u slučaju „otvorenih rana“. Preporučuje ga Mirjana i ako se pojave problemi sa bubuljicama, kao i za podmlađivanje lica. Ona je, uostalom, najbolji promoter tog melema jer iako ima 59 godina, lice joj izgleda bar dve decenije mlađe.

detaljnije »

Travar: Miroslav Vasić

Miroslav Vasić
MIROSLAV VASIĆ, travar i kiropraktičar iz Beograda, tvrdi da bi mu bio potreban još jedan život da napravi preparate po recepturama koje poseduje, a ima ih za svaku bolest. Upozorava da su, uz visok pritisak, tumori, astma, kožna i nervna oboljenja u naglom porastu, kao i bolesti reproduktivnih organa, i otkriva: 
U našim apotekama prava je poplava preparata od biljaka koje rastu na raznim meridijanima. O njihovoj lekovitosti su napisane mnoge stranice i tačno je da pomažu, ali kome? Tvrdim, a moja tvrdnja zasniva se na saznanjima davnašnjih travara - da čoveku najviše mogu pomoći i izlečiti ga samo lekovi spravljeni od trava koje rastu u njegovom okruženju, na prostoru gde je rođen. Slično je i sa hranom koja je takođe lek.

detaljnije »

Travar: Vlastimir Cvetković

Vlastimir Cvetković

BILJNE MEŠAVINE PO ORIGINALNIM RECEPTURAMA DEDA BORKA

Varošica Svrljig poznata je po siru, jagnjetini, ali i Borku travaru. Tako su komšije zvale sada već pokojnog Borislava Cvetkovića, nekada poznatog vidara iz ovog kraja, koji je nastavio tradiciju pretka Stojana Čučila, nadaleko čuvenog travara još iz doba turaka.

Prenošenje znanja s kolena na koleno nastavilo se u sledećim generacijama. Od Borka je unuk Vlastimir Cvetković, , učio da prepozna lekovitu travku i da priremi čajne mešavine.

detaljnije »

Travar: Danijela Milovac

Danijela Milovac
BILJNJE KAPI ZA LEčENJE MENSTRUALNIH PROBLEMA 

Ja sam najmladji izdanak zaljubljenika u prirodu,koji su se od davnina trudili da izvuku najdbolje iz nje,jer je covek i sam deo prirode i samo nam ona moze pomoci da živimo zdrav i produktivan život. 
Vecina žena svakog meseca,prolazi kroz izuzetno bolan ziklus,pracen neprijatnim grcevima, obilnim krvarenjem, glavoboljom, bolovima u ledjima otežavajuci svakodnevnicu i normalno fukcionisanje.
Generacije žena u mojoj porodici efikasno su se izborile sa tim problemom, zahvaljujuci potpuno prirodnoj recepturi.
Menokapi sastavljene od mešavine lekovitog bilja,imaju blagotovorno dejstvo na organizam.Primenom ovih kapi,u periodu od 3 do 6 meseci dolazi do potpunog izlecenja i regulisanja ciklusa.Bolovi,grcevi,odlivi i sve ostale tegobe postaju prošlost.

detaljnije »

Travar: Zoran Đukić

Zoran Đukić
Zoran Đukić,  iz Aleksandrovca Župskog, već 27 godina, sa istim žarom, istražuje bilje i pomaže bolesnim  ljudima praveći individualne terapije za određene bolesti. „Iako imam profesorski poziv, moja prava ljubav je bilje. Pripremam veoma efikasne meleme koji su sto posto prirodni i bez konzervansa, takođe i biljne kapi koje se koriste kod problema sa sinusima, protiv psorijaze, reume, hemoroida, bronhitisa, ekcema. Čajne mešavine koje daju izvanredne rezultate su: za umirenje, protiv bronhitisa, protiv bronhijalne astme, za lečenje prostate, mršavljenje, za lečenje jetre i žučne kese, protiv bakterija u mokraći... A pripremam i preparate na bazi lekovitog bilja i pčelinjih proizvoda.
Svaki organizam je priča za sebe, mora se sve dobro odmeriti, pa tek onda pristupiti odabiru najefikasnije kombinacije biljaka. Zato pripremam individualnu terapiju za svakog pacijenta posebno, jer tvrdim da nema uspešnog melema, čaja ili bilo kakvog drugog biljnog preparata koji, već neko vreme, stoji unapred pripremljen u kesici. 

detaljnije »

Travar: Dragan Marković

Dragan Marković
SIJERUŠA I REIŠI POMAŽU KOD RAKA DOJKE I PLUĆA, MIOMA I CISTA

Širok asortiman preparata, travara Dragana Markovića iz Kragujevca, pomaže u lečenju mnogih bolesti: endokrinih, kardiovaskularnih, urogenitalnih, pa čak i malignih, a najbolje rezultate postiže u terapiji raka dojke.
Pored medikamenata koje prepisuje specijalista onkolog, dobro je piti čajnu mešavinu na bazi sjeruše,  lucerke, lepljive broćike i reišija, koja uništava maligne ćelije, kao i tinkturu od konopljike, koja normalizuje lučenje hormona i obnavlja oštećena tkiva. Uz terapiju ne bi trebalo koristiti slatkiše, cigarete, gazirana i alkoholna pića, jer pospešuju rast tumora. Čajeve, tinkture i meleme treba uzimati tri meseca bez prekida, a za to vreme što više mirovati i izbegavati stresne situacije.

detaljnije »

Travar: Nedeljko Pikula / Svetlana Latinović

Nedeljko Pikula  / Svetlana Latinović
PRIRODNIM PREPARATIMA SUZBIJAMO PSORIJAZU I SEBOREJU
Pre 9 godina, Nedeljko Pikula iz Novog Sada izlečio je psorijazu lekovitim biljem i od tada se bavi fitoterapijom. Lekoviti preparati se spravljaju ručno, prema Nedeljkovoj recepturi, od lekovitog bilja koje se skuplja sa Romanije, a zatim meša sa domaćim pčelinjim proizvodima.
Od 2013 sarađuje sa Svetlanom Latinović,svojom najbližom učenicom, kojoj je preneo sve svoje znanje i recepture.

ASORTIMAN
U asortimanu imamo kapi, sirupe, tonike i kreme za negu kože i lečenje kožnih bolesti, kao i za jačanje imuniteta. Svi naši preparati potpuno su neškodljivi, tako da bez bojazni mogu da ih upotrebljavaju i deca mlađa od tri godine. U lečenju seboreičnog dermatitisa i psorijaze postižemo izvanredne rezultate, a terapija uključuje tonik od sirćeta divlje jabuke i saponinskog bilja, koji regulišu lučenje sebuma i dubinski čiste pore.

detaljnije »

Travar: Nenad Panić

Nenad Panić
IN MEMORIAN

LEČIO SAM 13.000 LJUDI, VIŠE OD 12.000 OZDRAVILO

Specijalnom terapijom čisti sve organe i jača imunitet, tako da se narednih pet godina organizam može odupreti virusima i svim vrstama gripa

Kada su mu pre devet godina lekari na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu saopštili da ima rak jetre, Nenad Panić 39-godišnji travar iz Loznice, potražio je spas u čudesnoj moći bilja. Kroz borbu za vlastiti život trave postaju njegova preokupacija i u njima nalazi smisao budućeg života: Monasi su mi otkrili dosta starih receptura protiv kancera jetre, koje su zapisane u manastriskim knjigama. Posebno sam za svoj život zahvalan jednom hodži koji mi je iz drevne knjige dao dragocene recepture za ono što me muči.

detaljnije »

Izvori: Bilje & Zdravlje, Magično bilje i Lekovito bilje

TRAVARI SRBIJE 064/474-1369 © 2006-2018 Zoran Maksimović travarisrbije@gmail.com